Coaching is een praktische vorm van begeleiding en wordt ingezet om ergens naartoe te werken.

Hiervoor worden verschillende technieken gebruikt waarbij niet het instrument centraal staat maar de inzichten.
Het gedachtegoed Mindfulness ligt aan de basis wat je leert om bewuste keuzes te maken en de regie te voeren over je eigen leven.

Kenmerkend voor coaching is dat dit toekomstgericht is. Het gaat altijd over het heden en niet over het verleden. Het kan zijn dat je even een uitstapje naar het verleden maakt om wat informatie op te halen maar je blijft daar niet om dit verleden verder te ontrafelen.

Bij coaching werk je aan een vooraf bepaald doel. Waar sta je nu en waar wil je naartoe.
Ieder bewandelt dit traject in zijn eigen tempo en doorloopt daarmee zijn eigen proces.

Coaching kan in verschillende vormen plaatsvinden. Naast de traditionele vorm waarin coach en coachee tegenover elkaar zitten en in gesprek zijn, is er ook de mogelijkheid voor wandelcoaching, digitale coaching en coaching waarbij we paarden als co-coach inzetten. Kom in gesprek en bepaal dan wat bij je past.


Ervaring met combinatie Mindfulness en coachen
Sophie, 54 jaar vertelt:
Had ik het maar eerder gedaan denk ik achteraf. Maarja, toen dacht ik dat ik alles nog zelf moest kunnen. En het mooie is dat ik het ook zelf kan en het geen schande is om hulp te vragen. Maar vermeld toch maar niet mijn eigen naam hierbij. Misschien later maar nu nog niet.
Sophie zocht via mail contact en na een kennismakingsgesprek werd besloten om delen van een cursus Mindfulness te gebruiken als basis voor dit traject. Ze had last van onrust in haar lichaam en malende gedachten. Het woord  N I V E A heeft nu ineens een andere betekenis voor haar gekregen.

Ervaring met gecombineerde vorm van coaching: traditioneel en wandelen.
Monique, 35 jaar vertelt:
Pas op het moment dat je het te ver hebt laten komen besef je pas dat er iets moet veranderen. Alleen wist ik niet waar ik moest beginnen. Twee gesprekken verder was ik al goed op weg en kreeg ik weer grip op mijn eigen leven waardoor de re-integratie goed verliep. Het zorgde ervoor dat ik me niet weer opnieuw mee liet slepen en mijn eigen grenzen kon aangeven waarbij ik me prettig voelde. De laatste keer hebben we wandelcoaching gedaan in de bossen rondom de IJzeren Man waarbij we ook wat Mindfulness-oefeningen deden. Ik ben graag buiten dus ik ga dat zeker vaker doen.
Monique trok aan de bel toen ze al enige tijd in de ziektewet was. Zowel op het gebied van werk en privé waren er de nodige veranderingen geweest de afgelopen jaren. De drama-driehoek bracht veel helderheid bij haar en ze leerde zich los te maken van automatische gedachten. Je merkte dat ze gewend was naar haar eigen aandeel in het geheel te kijken en te onderzoeken hoe dingen bij haar werkte. We hebben 3 sessies gehad waarna ze vervolgens deelnam aan intuïtief schrijven. Hiermee konden we het traject afronden.

Ervaring met mental coaching
Marloes, 21 jaar vertelt:
Uiteindelijk kan je zeggen dat ik erachter kwam dat de studie die ik volgde niet echt bij mij paste. Ergens wist ik dat wel maar door druk van mijn ouders en school liep ik vast en had het gevoel geen kant op te kunnen. Toen Lisette me vroeg terug te denken aan eerdere successen was dat een grote uitdaging omdat ik het vertrouwen in mezelf kwijt was. Achteraf gezien heb ik aan die sessies het meeste gehad. Ik wist niet dat ik zoveel in me had.
Ik kan "Jij bent Oké' aanbevelen omdat ik me snel op mijn gemak voelde en mezelf kon zijn. Ik heb concrete handvaten gekregen die ik meteen toe kon passen. Ik heb veel over mezelf geleerd.
Marloes volgde een sportopleiding en liep vast in het 2e jaar. Zij is hoog sensitief en bij haar hebben we Mental Coaching ingezet in combinatie met extra ontspannings- en visualisatieoefeningen waarvoor we het bos in gingen. Dit traject heeft 3,5 maanden geduurd waarin er gemiddeld 1x per 2 weken contact was.

Boven