Een van de voorwaarden om Mindfulness door te kunnen geven is dat je het zelf beoefend.
Het doorgeven van mijn kennis over Mindfulness is dan ook gebaseerd op mijn eigen (levens) ervaring en professionele vorming. Er worden verschillende materialen gebruikt zoals van; Edel Maex , Jon Kabat-Zinn, Thich Nhat Hanh, Eckart Tolle, Willams-Segal–Teasdale en ook materiaal dat niet direct afkomstig is uit de literatuur voor Mindfulness zoals materiaal van Stephen Covey dat heel goed aansluit.
* Mindfulness leer je door het te doen.
* Gun het jezelf te stoppen en tijd vrij te maken.
* Ik nodig je dan ook uit je eigen ervaringen te maken.
Je bent van harte welkom
- This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Voorgesprekken
Voorafgaande aan ieder traject of training vinden er voorgesprekken plaats. Hierin wordt gesproken over je motivatie en krijg je informatie over de werkwijze en de leerdoelen. Op dit manier kun je voor jezelf beoordelen of deze aanpak bij jou past.

Groepstraining
Belangrijk in een groep is dat mensen zich vrijelijk kunnen uiten. Er worden dan ook afspraken gemaakt over veiligheid en privacy. Veel mensen vinden juist steun in een groep in dit proces van bewustwording terwijl anderen kiezen voor een individueel traject.

Individueel
Als basis wordt de syllabus van de groepstraining gebruikt. Doordat het een individueel traject is kan er dieper ingegaan worden op specifieke situaties en kunnen oefeningen op individueel niveau worden aangepast.

Verdieping Mindfulness
In deze trajecten ontmoet ik mensen die soms eenmalig of soms iets vaker ondersteuning willen om Mindfulness in hun dagelijks leven te integreren. Dit zijn vaak mensen die elders ooit een training hebben gevolgd. Daarnaast vallen hieronder ook de terugkom momenten; ontmoeten en ont-moeten voor mensen die al een training Mindfulness hebben gevolgd.

Mindfulness op maat
Een basistraining kan ten alle tijden aangepast worden aan de vraag die wordt gesteld. Zo is er ervaring met Mindfulness in een bedrijfssetting en Mindfulness bij een bepaalde doelgroep. In 2018 was er een project in samenwerking met een fysiotherapeute voor een groep mensen met de ziekte van Parkinson. Momenteel wordt er gewerkt aan een speciaal programma voor kinderen.
Daarnaast worden er ook individuele trajecten op maat samengesteld.

Lees meer over Mindfulness ... 

 

Boven