Voor Bedrijven

Mindfulness in bedrijf
Zelfzorg is essentieel en is daarmee een belangrijk punt van aandacht voor iedereen.
Op weg naar duurzame inzetbaarheid van mensen is er betrokkenheid van werkgever en werknemer nodig. Burn-out en andere psychische aandoeningen zijn de laatste jaren aanzienlijk gestegen en het einde is nog niet in zicht. Bij velen rust er nog een behoorlijk taboe op het erkennen van psychische problemen waardoor mensen vaak te lang door blijven lopen.

Stress gaat niet alleen over spanning die zich opbouwt door het werk of door een trauma. Het is een veel breder begrip en gaat over belastbaarheid en veerkracht. Overmatigee bloodstelling aan veel werkdruk brengt het risico met zich mee dat je in de vermoeidheidsfuik terecht komt.
Er is niks mis mee om af en toe een tandje bij te schakelen en je eigen comfort tijdelijk opzij te zetten om iets te doen wat jij op dat moment heel belangrijk vindt. Overschrijd je echter structureel je grenzen dan dan sta je continue in het rood en heeft dat gevolgen voor je gezondheid. Het is niet zo zeer een kwestie van discipline maar meer een kwestie van de juiste prioriteiten stellen. Dat maakt waarom Mindfulness en de visie van Stephen Covey zo goed combineerbaar zijn.

Mindfulness is een middel dat je in kunt zetten als preventie. Het is veel makkelijker als je al weet hoe je moet zwemmen zodra de boot omkiept, in plaats van dat je dit op dat moment nog moet leren.

Door naar het hart van Mindfulness te gaan, krijg je inzicht in je binnen- en buitenwereld en de manier waarop je daarmee omgaat. Dit nodigt uit tot verandering waarvoor Mindfulness je handvaten biedt. Het is geen wondermiddel en oogt in het begin misschien niet eens zo spectaculair. Je leert om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor je grenzen en jezelf te kalmeren in roerige tijden al ervaar je aanvankelijk misschien alleen maar een verschrikkelijke onrust. Voor mij is Edel Maex een inspirerende tutor die je steeds weer terugbrengt naar de kern, naar het hart van Mindfulness. 

Mindfulness is een bejegeningswijze. Stel je eens een groep mensen voor die met elkaar samenwerken in plaats van dat ze elkaar tegenwerken. Hoe anders zou communicatie verlopen als er voldoende aandacht is voor eigen perspectief en het perspectief van de ander? 

Investeren in Mindfulness is investeren in duurzame inzetbaarheid waarbij mensen zo lang mogelijk de regie houden over hun eigen leven. 

Een training is altijd maatwerk. Neem daarom contact op met This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. voor meer informatie.

 

 

 

 

Boven