Activering

Activering en tot rust komen.
Een geweldige combinatie.

Rust  in je hoofd doordat je voornamelijk in de buitenlucht bent, in een natuurlijke omgeving nabij of te midden van paarden, katten en honden. En niet te vergeten de vogels en ook reeën die zich soms laten zien. Naast rust ontstaat er geleidelijk verandering door de combinatie met aandacht training. Het begint al met die eerste stap om ook daadwerkelijk op te komen dagen wat voor sommige al een hele overwinning is. Vanwege de invloeden van Mindfulness verruimt je bewustzijn en leer je bewuste keuzes te maken waarmee je grenzen weet aan te geven en leert over geweldloze communicatie. Beseffen dat er vanuit elke moeilijkheid een mogelijkheid is en dat je behoorlijk wat deskundigheid bij je draagt.

Hoe lang duurt zo'n traject en hoe ziet het eruit? 
Veelal zijn het kortlopende trajecten van een paar weken of maanden waarin de frequentie kan wisselen. Een en ander is afhankelijk van de hulpvraag. We tellen in eenheden van 2 uur of een veelvoud daarvan. Dit doen we bij EquiJoy in Ell. Het verzorgen van de dieren en tuin behoort tot een van die mogelijkheden. Activering is altijd doelgericht en gaat gepaard met coaching en/of training. Het doel bepaal je zelf.

 

  • Vrouw (25Jr) Open or Close

    Ik was heel angstig en had totaal geen greintje zelfvertrouwen meer. Na mijn opleiding in de zorg ging ik ergens werken maar werd niet fatsoenlijk ingewerkt omdat er te weinig mensen waren. De druk en verantwoordelijkheid kon ik niet aan ook al werd mij verteld dat ik dat wel zou kunnen. Er werd op mij gemopperd als ik iets niet goed deed maar er was geen tijd om me te vertellen hoe ik het wel moest doen. Zo ontzettend frustrerend. Ik klapte er helemaal van dicht en werd ziek. Een tijd lang heb ik vanuit de reguliere zorg therapie gehad maar dat hielp niet. Ik had eerder het gevoel dat ik steeds verder weg zakte. Het leek wel of niemand dat in de gaten had behalve mijn moeder. Zij is toen verder om zich heen gaan kijken en nam contact op met Kim Besselink van EquiJoy in Ell. Kim bracht ons al snel in contact met Lisette Poell, van Praktijk Jij bent Oké en met haar ging ik samen aan de slag.
    In nog geen 3 maanden tijd ben ik letterlijk en figuurlijk weer in beweging gekomen en voel me een heel ander mens.
    De eerste keren dat ik hier kwam leek niets binnen te komen maar Lisette zag dat er wel wat gebeurde en met haar oefende ik oplettendheid zoals bij Mindfulness wordt gedaan. Dat heeft me heel goed geholpen. Vooral ook het feit dat ik me ervan bewust werd dat ik zelf de regie in handen kan hebben en verantwoordelijk ben voor mijn eigen geluk. Ik was erg gevoelig waardoor ik me volledig had afgesloten van de buitenwereld. Lisette pikte dat op. Door in contact met de paarden te werken ging de deur weer op een kiertje open en langzaam opende deze zich steeds verder. De paarden zorgden ervoor dat ik steeds in het nu aanwezig was en ik kreeg weer plezier en meer zelfvertrouwen. Er was ook geen tijd om negatieve gedachten te denken en als ik er waren dan had ik inmiddels ervaren dat deze niet waar waren. Ik merkte dat ik zelf steeds meer initiatief ging tonen en verantwoordelijkheid durfde te nemen waardoor ik meer vreugde ervoer. Er was een duidelijke structuur waarin ik me veilig voelde. Het feit dat ik mezelf mocht zijn gaf vertrouwen. Dank voor de super begeleiding!

Er zijn verschillende redenen waarom mensen voor dit traject kiezen:

• Je ervaart geen reden meer om je bed uit te komen
• Je bent herstellende van een burn-out
• Je bent je baan verloren
• Je wilt regelmaat in je leven
• Je wilt tot rust komen
• Je wilt uit het hoofd weer met de rest van jezelf in contact komen
• Vul zelf maar in .....

Boven