banner lisette

Lisette Poell

Ik ben geboren in Limburg en moeder van een prachtige volwassen zoon. Na 28 jaar lang in Apeldoorn te hebben gewoond ben ik in 2013 weer naar Limburg verhuisd waar ik samenwoon met Paul. In 2011 heb ik de handelsnaam Jij bent Oké ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en startte met een coaching praktijk. Voor die tijd heb ik me met andere dingen bezighouden. Mijn weg liep van adviserende, commerciële verkoop in de richting waar van jongs af aan mijn hart naar uitging en ik uiteindelijk mijn beroep van maakte.
Door mijn nieuwsgierigheid naar het mens-zijn en zin en onzin van het leven kwam ik in aanraking met verschillende denkwijzen. Daarop terugkijkende heeft Mindfulness het meeste indruk op me gemaakt. Het raakt in mij de schoonheid van het doodgewone en ik besefte dat ik met deze herkenning iets heel moois had teruggevonden. Het is dan ook niet vreemd dat ik me ook professioneel in Mindfulness ging bekwamen zodat ik het in mijn werk toe kan passen.

Niet de filosofieën en technieken die ik gebruik staan centraal in mijn werk maar de inzichten. In mijn werk nodig ik mensen uit kennis op zichzelf te betrekken en de daaruit ontstane kennis toe te passen. Mindfulness is voor mij als een geschenk dat ik elke dag weer opnieuw uitpak. Het schenkt mij een intens gevoel van levensvreugde en motiveert me Mindfulness te helpen verspreiden in mijn werk als coach en trainer. Ik ben graag buiten in de natuur waar alle levenslessen voor het oprapen liggen. Daarom neem ik mensen soms ook mee naar buiten als ze dat willen. Elk seizoen heeft zo zijn charme. 

Ik wil een aantal mensen noemen waarvan ik veel heb geleerd. Het is onmogelijk om een complete opsomming te maken want ik leer van elke ontmoeting. 

Van mijn vader leerde ik over openheid, kwetsbaarheid, onvoorwaardelijke liefde en vertrouwen. Over trouw zijn aan jezelf ongeacht de situatie waarin je bent. Hij leerde ons te delen met anderen, ook al had je zelf bijna niks. Eenvoud, passie en humor typeren hem maar ook nederigheid. Ik leerde van hem dat nederigheid niets te maken heeft met onderdanigheid en dat je nooit je waardigheid als mens verliest.
Met de geboorte van mijn zoon voelde ik leven en dood en ervoer de meest pure vorm van liefde die me weer in contact bracht met mijn ware natuur. Dat intense gevoel van liefde en geluk en besef van vergankelijkheid. Gelukzaligheid en dankbaarheid overheersten. Heerlijk om te zien hoe hij de wereld door zijn eigen ogen ontdekt en daarin keuzes maakt. 
Van mijn voormalige werkgever, Ad en Anneke Bos, leerde ik mezelf aan te moedigen en te blijven ontwikkelen.
Van Jenny de Jong en Keesjan de Jong van Natural Horse Sense, leerde ik veel over paarden in contact met mensen. Ik leerde  oog in oog te staan met mijn grootste angst en over vriendschappen en vertrouwen.
Margien de Vries werd een vriendin toen ik in Apeldoorn woonde. Ze wist me vaak net even dat duwtje in de rug te geven op momenten dat het nodig was om verder te komen. 
Er is Hanny die ik op het schoolplein van mijn zoon ontmoette waaruit een vriendschap groeide. Samen hebben we heel wat kilometers gelopen waar ze haar professionele kennis als fysiotherapeut inzette om een vriendin weer op de been te helpen. 
Van Kim Besselink van EquiJoy leerde ik niet alleen nog meer over paarden en hun gedrag maar maakte ik ook kennis met haar werk op het gebied van psychodynamiek.Van Nanja Tiggelaar, docent tijdens mijn coach-opleiding, leerde ik om altijd dat nieuwsgierigheidsknopje aan te zetten ook op momenten dat ik dacht vastgelopen te zijn. Bij haar heb ik jaren na die opleiding nog een verdiepingsklas 'schrijven' gevolgd.
Van Arnold, wiens achternaam ik niet onthouden heb, heb ik de ware essentie van Mindfulness leren ontdekken wat me uiteindelijk jaren later prikkelde om het 'papiertje' te gaan behalen teneinde dit professioneel toe te mogen passen.
Van Lama Tashi Nyiama leerde ik over shinee-meditatie en het omgaan met emoties.
Van Bettina Romhardt leerde ik over stilte en vertrouwen in de tradititie van Thich Nhat Hanh.
Edel Maex leerde me om weer naar het hart van Mindfulness te gaan en te ervaren waar Mindfulness werkelijk om draait. Deze Belgische psychiater was de eerste professional die Mindfulness onderrichtte op de wijze waarop ik er in de tijd van Arnold mee kennis had gemaakt. Door de hele hype die er jaren geleden was ontstaan over Mindfulness was ik gaan twijfelen of ik het allemaal nog wel goed begreep. Op zijn website publiceert hij maandelijks meditaties die je vrij kunt beluisteren en downloaden. Ik volgde bij hem de professionele scholing en mocht meekijken in zijn groepen.

Wat ik al zei, deze opsomming is bij lange na niet compleet. 

Wil je meer over mij weten bezoek dan mijn zakelijk profiel op LinkedIn.

 

Boven