banner lisette

Lisette Poell

Dankjewel voor je interesse en welkom op deze pagina waar ik iets over mezelf vertel.

In 1961 werd ik geboren in Nederweert-Eind. Op mijn 23e verhuisde ik naar Apeldoorn om daar te gaan samenwonen met mijn man Rogér. Hier werd onze lieve, inmiddels volwassen, zoon Sander geboren. Ons huwelijk hield helaas geen stand en na 28 jaar keerde ik terug naar Limburg. Sinds onze scheiding vieren we elk jaar een gezinsdag die we rolisa-dag noemen. Een heerlijk samenzijn waarvoor we allen dankbaar zijn. Ieder hebben we weer onze weg gevonden en zijn nieuwe vriendschappen aangegaan.

Voordat ik deze praktijk startte was ik werkzaam bij verschillende werkgevers. Mijn weg liep via adviserende, commerciële verkoop (eind jaren zeventig), vervolgens via HRM-functies en adjunct-directeur, naar het beroep dat ik nu mag uitoefenen; coach en trainer bij Praktijk Jij bent Oké.

Mijn gezondheid heeft hierbij een handje geholpen. Doch de crisis in de reisbranche door 9/11, de Golfoorlog en de hele nasleep daarvan, heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik doe wat ik nu doe. 
Doordat bepaalde functies/werkzaamheden niet meer mogelijk waren moest er iets veranderen. Er was verdriet en ook een beetje angst voor de toekomst. Een sprankel, die ik in mij voelde, was echter sterker dan mijn emoties en deed het vuur in mij deed oplaaien waardoor ik in beweging kwam. In plaats van bij de pakken neer te zitten zag ik kansen en mogelijkheden. Boeken van Stephen Covey waren in die tijd mijn gids. 
Wanneer je eenmaal weet waar je staat dan is het opeens helemaal niet meer zo moeilijk om op weg te gaan en blijkt dat bijna alles mogelijk is.

Nieuwsgierigheid naar het mens-zijn en zin en onzin van het leven maakten dat ik me verdiepte in verschillende denkwijzen. Door mijn werk in de reisbranche had ik kennis mogen maken met andere landen en andere culturen. Terugkijken op alle ervaringen, studies en cursussen, besef ik dat Mindfulness uiteindelijk het diepste indruk op me heeft gemaakt. Elke dag is er weer iets nieuws te ontdekken, elke dag leer ik weer iets over mezelf, nog steeds. 

In 2011 rondde ik mijn hbo-studie coaching af en startte Prakijk Jij bent Oké voor coaching en Mindfulness. 

Mindfulness speelt een speciale rol in mijn leven. Door naar het hart van Mindfulness te gaan leerde ik steeds beter onderscheid maken en kreeg het leven meer kleur in tijdendat ik het moeilijk had. Mij heeft het enorm geholpen. Het is echter niet de enige vorm die ik gebruikt. Niet iedereen is fan van Mindfulness. Dat hoeft ook niet. Er zijn vele vormen waarmee ik werk.

 

Boven