banner lisette

Lisette Poell

Ik ben graag buiten in de natuur, in weer en wind. Waarom? Omdat daar alle levenslessen voor het oprapen liggen. Je moet ze alleen (opnieuw leren?) zien. Alhoewel ik af en toe met plezier een korte vakantie doorbreng in een stad heb ik een voorkeur voor 'ergens een hutje op de hei' en maak ik graag wandelingen. Ooit dacht ik dat stress altijd van buitenaf kwam totdat ik besefte dat de enige die ervoor zorgde dat ik spanning ervoer, ikzelf was. Die kennis bracht bij mij een ommekeer teweeg en het duurde niet lang totdat ik besefte dat ik mijn geluk in eigen handen had. Wow! Hier kon ik wat mee.

Niet de filosofieën en technieken die ik gebruik staan centraal in mijn werk maar de inzichten. Ik nodig je keer op keer uit zaken bij jezelf te onderzoeken en bij jezelf te rade te gaan waardoor je jezelf steeds beter leert kennen en op jezelf leert vertrouwen vanuit die eigen wijsheid. Mijn sterke overtuiging is dat lichaam, geest en ziel onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden en dat we zo in contact staan met de hele wereld om ons heen. 

Het is onmogelijk om een complete opsomming te maken van mensen en theorieën waarvan ik veel geleerd heb. Een paar wil ik eruit lichten omdat ik denk dat de lezer dit wilt weten en ik op dit moment belangrijk vind om te delen. Dat maakt anderen, die niet genoemd zijn niet minder belangrijk.

Door mijn nieuwsgierigheid naar de zin en onzin van het leven ging ik op zoek naar hoe anderen daarover dachten en kwam in aanraking met vele verschillende filosofieën. Als ik daarop terugkijk besef ik dat Mindfulness uiteindelijk de diepste indruk op me heeft gemaakt. Eerst ben ik het zelf gaan beoefenen en pas vele jaren later heb ik opleiding daarvoor gevolgd. 
Ik werd geraakt door de herkenning van de schoonheid in het doodgewone en besefte dat ik iets heel moois teruggevonden had. Misschien is dit wel het grootste geschenk dat ik ooit heb mogen ontvangen, dat met elke stap die ik zet meewandelt. Ik spreek over Mindfulness. Het schenkt mij een intens gevoel van levensvreugde en motiveert me Mindfulness te helpen verspreiden in mijn werk als coach/begeleider en trainer.

Van mijn voormalige werkgever, Ad en Anneke Bos, leerde ik mezelf aan te moedigen en te blijven ontwikkelen.
Van Jenny de Jong en Keesjan de Jong van Natural Horse Sense en NHS de Oldenhof, leerde ik veel over paarden in contact met mensen. Ik leerde  oog in oog te staan met mijn grootste angst en over vriendschappen en vertrouwen.
Van Kim Besselink van EquiJoy leerde ik niet alleen nog meer over paarden en hun gedrag maar maakte ik ook kennis met haar werk op het gebied van psychodynamiek.
Van Nanja Tiggelaar, docent tijdens mijn coach-opleiding, leerde ik om altijd dat nieuwsgierigheidsknopje aan te zetten ook op momenten dat ik dacht vastgelopen te zijn. Bij haar heb ik jaren na die opleiding nog een verdiepingsklas 'schrijven' gevolgd.
Van Benno Diederiks, docent tijdens mijn coach-opleiding, leerde ik dat sommige technieken toch echt niet mijn ding zijn en anderen juist weer wel.
Van Arnold, wiens achternaam ik niet noem, heb ik de ware essentie van Mindfulness leren ontdekken wat me uiteindelijk jaren later prikkelde om het 'papiertje' te gaan behalen teneinde dit professioneel toe te mogen passen.
Van Lama Tashi Nyima leerde ik over shinee-meditatie en het omgaan met emoties.
Van Nienja Brouwer heb ik veel geleerd over opbouwen van stress en het loslaten van spanning door middel van trilling. Van haar leerde ik over T R E.
Van mijn vader leerde ik over openheid, kwetsbaarheid, liefde en vertrouwen. Over trouw zijn aan jezelf. Hij was een van de weinigen waarmee ik kon delen dat ik in elk mens het goede zag, ondanks iemands gedrag. Hij leerde mij om met anderen te delen.
Door mijn zoon heb ik de meest pure vorm van liefde ervaren waardoor ik weer in contact kwam met mijn ware natuur. Ik merkte hoe kwetsbaar ik me ineens voelde en leerde te relativeren.
Door mijn ex-man en moeder heb ik geleerd wat onvoorwaardelijke liefde werkelijk inhield in tijden van emotioneel lijden. Ik heb gemerkt hoe krachtig 'het goede' in iemand zien en andermans lijden een steun kan zijn voor de ander en voor mezelf. 
Mijn levenspartner leert me ik dat ik nog lang niet klaar ben met mijn uitdagingen in het leven. 

Wat ik al zei, deze opsomming is bij lange na niet compleet. 

Wat ik heb ontdekt is dat het leven soms verrassend kan zijn. Als ik er dan even bij stilsta en ernaar kijk verschijnt er een glimlach op mijn gezicht met een intens warm gevoel van liefde en dankbaarheid.
Elke dag leer ik weet iets nieuws.

Wil je meer over mij weten bezoek dan mijn zakelijk profiel op LinkedIn.

 

Boven